NIQ ustanawia Globalny Dział Mediów z myślą o wzmocnieniu pozycji klientów i partnerów

CHICAGO--()--NIQ, wiodąca firma z zakresu wywiadu konsumenckiego na świecie, ma przyjemność zakomunikować wprowadzenie nowego Działu Mediów jako strategicznej inicjatywy mającej na celu zwiększenie wartości wysiłków marketingowych reklamodawców i umożliwienie partnerom wspieranie klientów firmy. Nowa inicjatywa stanowi wyraz niezmiennego zobowiązania NIQ na rzecz zapewniania klientom pełnego oglądu sytuacji (Full View™) oraz wzmacniania ich zdolności marketingowych.

Na czele Globalnego Działu Mediów stanęła Lana Busignani, doświadczona specjalistka o imponującej historii dotychczasowych osiągnięć w zakresie wspierania strategii dotyczących różnych produktów medialnych. Lana, która uprzednio pracowała w Quotient Technology Inc., obejmuje przywództwo nad tą strategiczną inicjatywą, wykorzystując swoje bogate doświadczenie zgromadzone podczas siedmioletniego stażu pracy w Nielsen Media – swoją karierę w firmie rozpoczęła od stanowiska kierowniczego w obszarze globalnej efektywności marketingu, a następnie pełniła funkcję dyrektor generalnej ds. międzynarodowych usług medialnych. Dzięki obszernemu doświadczeniu w dziedzinie badań rynku, zdobytemu m.in. w ciągu 15-letniego okresu zatrudnienia w IPSOS, wiodącym przedsiębiorstwie z dziedziny analityki danych reklamowych na świecie, Lana spełnia wszystkie kryteria, by skutecznie zarządzać Działem Mediów NIQ, torując mu drogę do sukcesu.

– Z przyjemnością przedstawiamy nowy Dział Mediów, będący wyrazem naszego zobowiązania do dostarczania klientom pełnego oglądu sytuacji, Full View™. Ta strategiczna inicjatywa łącząca zdolności NIQ, GfK i MRI-Simmons zwiększa wartość dodaną dla klientów, a zarazem stanowi kluczowy krok naprzód w tej dynamicznej i fascynującej branży – powiedziała Lana Busignani, dyrektor generalna ds. globalnych mediów w NIQ. – Dzięki wykorzystaniu wspólnych mocnych stron kształtujemy przyszłość, w której przedsiębiorstwa będą mogły podejmować świadome decyzje dotyczące inwestycji w działania marketingowe i ich realizacji, umacniając tym samym naszą pozycję jako liderów branży.

Dział Mediów będzie zajmować się trzema zasadniczymi aspektami branżowymi: określeniem odpowiedniego grona odbiorców dla poszczególnych marek, dostarczeniem im tego grona odbiorców i zapewnieniem wydajności tego procesu, wykorzystując przy tym atuty NIQ, GfK i MRI-Simmons.

– Wraz ze wprowadzeniem Działu Mediów pod przewodnictwem Lany mamy przyjemność dopełnić kompleksowy pakiet usług NIQ – Susan Dunn, dyrektor ds. przychodów w NIQ. – Ta strategiczna inicjatywa pozwala na harmonizację naszych zdolności, zapewniając klientom kompleksowe rozwiązanie umożliwiające podejmowanie świadomych, spójnych decyzji marketingowych. Bogate doświadczenie i strategiczna wizja Lany doskonale wpisują się w nasze zobowiązanie, by dostarczać klientom pełny ogląd sytuacji, wzmacniając zarazem pozycję NIQ jako zaufanego partnera przyczyniającego się do ich sukcesu.

Informacje o NIQ
NIQ to światowy lider w dziedzinie wywiadu konsumenckiego, który umożliwia swoim klientom najbardziej kompletne zrozumienie zachowań zakupowych klientów i odkrywa przed nimi nowe ścieżki wzrostu. W 2023 roku nastąpiło połączenie NIQ z GfK, po którym tych dwóch liderów branży zyskało niespotykany wcześniej zasięg w skali globalnej. Dzięki holistycznemu spojrzeniu i niezwykle kompleksowym wnioskom z obserwacji zachowania klientów – uzyskiwanym dzięki zaawansowanym narzędziom analitycznym za pośrednictwem najnowocześniejszych platform – NIQ umożliwia pełny ogląd sytuacji: Full ViewTM.

NIQ to firma z portfolio Advent International, działająca na ponad 100 rynkach i obszarze zamieszkanym przez ponad 90% światowej populacji. Więcej informacji na stronie NIQ.com.

Gillian Mosher (Gillian.Mosher@NIQ.com)

Gillian Mosher (Gillian.Mosher@NIQ.com)