Soren Bjornt nevezték ki a Driscoll's vezérigazgatójának

J. Miles Reiter, a Driscoll's jelenlegi elnöke és vezérigazgatója 2024 januárjában nyugdíjba vonul, és ő lesz a vállalat ügyvezető elnöke

Soren Bjorn, Driscoll's incoming CEO (Photo: Business Wire)

WATSONVILLE, Kalif.--()--A Driscoll's igazgatótanácsa Soren Bjornt, a Driscoll's amerikai részlegeiért jelenleg felelős elnökét választotta meg a vállalat új vezérigazgatójának. Ezt a pozíciót 2024 januárjától fogja betölteni, és a vállalat globális napi tevékenységeinek felügyeletéért lesz felelős. J. Miles Reiter, a Driscoll's jelenlegi elnöke és vezérigazgatója bejelentette, hogy év végén nyugdíjba vonul, és a családi tulajdonban lévő vállalat ügyvezető elnöke lesz.

Bjorn 2006-ban csatlakozott a Driscoll's-hoz, a bogyós gyümölcsök termesztésével és világszerte történő értékesítésével foglalkozó vállalathoz, és az elmúlt 17 évben az üzlet szinte minden területén részt vett. A nemzetközi üzleti és globális technológiai részleg korábbi vezető alelnökeként ő irányította a vállalat európai, dél-amerikai és ausztráliai terjeszkedését, valamint a globális kutatás-fejlesztést és termesztést. 2013-ban lett a Driscoll's észak-amerikai részlegének vezetője, majd 2017-ben léptették elő a jelenlegi pozíciójába, a Driscoll's amerikai részlegekért felelős elnőkévé.

A Driscoll’s által termesztett gyümölcsöket világszerte kedvelik a vásárlók, ezáltal a vállalat az egyik legismertebb kiskereskedelmi élelmiszer-forgalmazó márka. Leendő vezérigazgatóként Bjorn prioritásai között szerepel a virágzó vállalati kultúra fenntartása, valamint globális terjeszkedésének felgyorsítása. A K+F és az innovációs részleg vezetőjeként szerzett tapasztalataira építve támogatni fogja továbbá a vállalat olyan új technológiák bevezetésére irányuló törekvéseit, amelyek javítják a működési hatékonyságot, és biztosítják, hogy a vállalat továbbra is képes legyen kezelni az egész iparágat érintő kihívásokat, például a klímaváltozást.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Miles, az igazgatótanács és a Driscoll's világszerte dolgozó többezer alkalmazottja engem bízott meg azzal a feladattal, hogy a vállalatot a jövőbe vezető útra tereljem"- nyilatkozta Bjorn. „A Driscoll's határozott és egyértelmű küldetése, víziója és értékei Miles öröksége. Ezek vezérelték a vállalattal kapcsolatos minden döntését és cselekedetét. A Driscoll's új irányítójaként teljes mértékben kötelezettséget vállalok az alkalmazottjaink, a partnereink és a vásárlóink felé arra, hogy erre az örökségre fogok építeni, és tiszteletben fogom tartani ezeket az elveket."

Maradandó örökség

Miles Reiter az elmúlt 70 évben valamilyen minőségben szinte mindig jelen volt a bogyósgyümölcs-iparban. A főiskola elvégzése után a kaliforniai Pajaro-völgyben kezdett bogyós gyümölcsöket termeszteni 1970-ben, 1988-ban pedig az igazgatótanács elnökévé választották. Reiter kétszer töltötte be a vállalat vezérigazgatói posztját, egyszer 2000-től 2015-ig, majd 2018-tól napjainkig.

„Az előttem lévő generációk szorosan kötődtek ehhez az állandóan lenyűgöző vállalkozáshoz, és biztos vagyok benne, hogy ez az utánam következő generációkra is igaz lesz" - mondta Reiter. „Nagy öröm volt megismerni az alkalmazottjaink globális csapatát, a független termelőket, az iparági partnereket és a lakossági fogyasztókat, akár a termőföldön, egy telephelyen, a piacon, egy üveg bor mellett, vagy ami a legjobb, a fentiek mindegyikén."

Hozzátette: „Eljött az ideje, hogy átadjam a stafétabotot egy új vezérigazgatónak. Az igazgatótanácsunkkal közösen egy olyan új vezetőt kerestünk, aki mélyen elkötelezett az általunk képviselt értékek, a küldetésünk, és egy olyan jövőkép mellett, amelyben a Driscoll's a világ vezető bogyósgyümölcs-termesztő vállalatává válik, gazdagabbá téve mindenkinek az életét, akivel kapcsolatba kerülünk. Nagy lelkesedéssel és magabiztossággal neveztük ki Sorent az új vezérigazgatónak. A bogyósgyümölcs-ipar mélyreható globális ismerete, erőteljes intellektusa és ragályos humorérzéke különösen alkalmassá teszi őt erre a feladatkörre."

A Driscoll’s

A Driscoll's vezető szerepet tölt be a friss eper, áfonya, málna és szeder értékesítésének piacán. Több mint 100 éves termesztési tapasztalattal a háta mögött a Driscoll's úttörőnek számít a bogyós gyümölcsök ízének fejlesztése terén, és ők hozták létre az Only the Finest Berries™ márkát, amely elnyerte a fogyasztók bizalmát. Világszerte több mint 900 független termelővel a Driscoll's exkluzív, szabadalommal védett bogyósgyümölcs-fajtákat fejleszt ki kizárólag olyan hagyományos nemesítési módszerek alkalmazásával, amelyek a legjobb ízű bogyós gyümölcsök kifejlesztésére összpontosítanak. Agronómusok, termesztők, érzékszervi jellemzők vizsgálatával foglalkozó szakértők, növényegészségügyi szakértők és rovartudósok elkötelezett csapata segíti a palánták termesztését, amelyeket aztán helyi családi gazdaságokban nevelnek. A Driscoll's bogyós gyümölcseit több mint 20 országban termesztik, és több mint 40 országban érhetők el a vásárlók számára Észak-Amerikában, Ausztráliában, Európában és Kínában.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Frances Dillard
press@driscolls.com