A NielsenIQ új jelentést adott ki, amely a fenntarthatóságnak a csomagolt fogyasztási cikkek iparára gyakorolt ​​hatásával foglalkozik

Az éghajlatváltozás a következő öt évben az üzleti modellek átgondolására és átalakítására fogja kényszeríteni a vállalatokat

CHICAGO--()--A NielsenIQ ma új jelentést adott ki „A fenntarthatóság változó klímája” (The Changing Climate of Sustainability) címmel, amely az éghajlatváltozásnak a csomagolt fogyasztási cikkek iparára gyakorolt ​​hatásával foglalkozik. A következő öt évben az irányítás és a költségek várhatóan arra kényszerítik majd a gyártókat, a márkákat és a kiskereskedőket, hogy átalakuljanak, és a rövid és hosszú távú kockázatok csökkentése érdekében valódi, fenntartható üzleti modellek mellett kötelezzék el magukat.

„A fenntarthatóság, mint egy lassan égető prioritás, már egy ideje szerepel a vállalatok napirendjén, ahol egyes vállalkozások proaktív döntéseket hoztak annak érdekében, hogy megelőzzék a többieket, mások pedig kivárnak” – mondja Regan Leggett, a NielsenIQ jövőtervezésért felelős vezetője. „A kirobbanó energiaköltségek, a terméskiesések és az ellátási lánc megszakadása mind arra kényszerítik a vállalatokat, hogy jövőbiztossá alakítsák meglévő üzleti modelljeiket, vagy elviseljék a bizonytalanságot és a megnövekedett költségvonzatokat.”

Az ellátási lánc kihívásai, az inflációs nyomás és az óvatos fogyasztói költekezési szándékok közepette a jelentés azt jelzi, hogy a fogyasztók tájékozottabbak a fenntarthatóságról, és vállalati fellépést, illetve elszámoltathatóságot követelnek. Az új jelentés kulcsfontosságú területekkel foglalkozott, többek között a következőkkel:

1. Hogyan forgatják fel az éghajlatváltozás hatásai miatt kirobbanó költségek a meglévő üzleti modelleket?
  2. Milyen lendületet ad a fokozódó irányítás és szabályozás a fenntarthatóságnak?
  3. Hogyan változik a fogyasztói hangulat a „jó, ha van” helyett a döntéshozatal új alapvonalává?
  4. Milyen szerepet játszanak a különböző érdekelt felek a fenntarthatósági menetrend előmozdításában? Kiben bíznak a fogyasztók? És milyen módszerekkel segíthetik a vállalatok a fogyasztókat a fenntarthatóbb döntések meghozatalában?
  5. Hogyan néz ki a fenntarthatóság jövője a kiskereskedők, a márkák, a fogyasztók és a kormányok számára?
  6. Milyen lépéseket kell tenniük a vállalatoknak most, hogy megfeleljenek a jövőbeni céloknak és a kormányok által tett ígéreteknek?

„A fogyasztóknak segítségre van szüksége a fenntartható élethez és fogyasztáshoz, azonban nem minden vállalat rendelkezik fenntartható gyakorlattal” – állítja Nicole Corbett, a NielsenIQ gondolatvezetésért felelős alelnöke. „Az elmúlt évtizedben a fogyasztók zöld forradalmat követeltek, amely nem valósult meg, és a zöldmosás, valamint a márkák és a kiskereskedők tétlensége miatt a fogyasztók eltérő mértékben bíznak abban, hogy e szereplők teljesítik fenntarthatósági ígéreteiket.”

A fenntarthatóságot övező változó klíma kritikus pillanathoz érkezett, és a következő öt év drámai változást fog hozni, ahogy a vállalatok átalakulnak, hogy megfeleljenek az új igényeknek, irányelveknek és az üzleti élet realitásainak. A proaktív és őszinte vállalatok hiteles fellépése stratégiai előnyt fog jelenteni, mivel az iparágak küzdenek a követelmények teljesítése és a fenntartható erőfeszítések előírása érdekében.

A legfrissebb jelentés részleteiért látogasson el a következő oldalra: https://nielseniq.com/global/en/insights/analysis/2022/the-changing-climate-of-sustainability-has-reached-a-critical-moment/.

Amit a NielsenIQ-ról tudni érdemes

A NielsenIQ egy globális információs szolgáltató vállalat, amely a fejlődő globális, omnichannel fogyasztók leginkább összekapcsolt, legteljesebb és legmegfelelőbb megértése révén biztosítja a fogyasztói és kiskereskedelmi mérések aranystandardját. A NielsenIQ a bizalom forrása az általunk kiszolgált iparágak számára, és úttörő módon határozza meg a fogyasztói és kiskereskedelmi mérések következő évszázadát. Adataink, összekapcsolt betekintéseink és prediktív elemzéseink optimalizálják a csomagolt fogyasztási cikkek (CPG) és a kiskereskedelmi vállalatok teljesítményét, közelebb hozzák őket az általuk kiszolgált közösségekhez, és elősegítik növekedésüket.

A NielsenIQ, az Advent International portfólióvállalata több mint 90 piacon tevékenykedik, és a világ lakosságának több mint 90%-át lefedi. További információért látogasson el a NielsenIQ.com oldalra.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Ázsia csendes-óceáni térsége: Tarini Mathur Kaul (tarini.mathurkaul@nielseniq.com)
Európa, Közel-Kelet, Afrika: Sebastien Monard (sebastien.monard@nielseniq.com)
Dél-Amerika: Ari Rodriguez (ari.rodriguez@nielseniq.com)
Észak-Amerika: Gillian Mosher (gillian.mosher@nielseniq.com)