Globální agentury Team Detroit a Blue Hive mění název na GTB

DEARBORN, Mich.--()--Společnost WPP dnes oznámila, že agentury Team Detroit, Blue Hive a Retail First přechází pod jednotnou identitu a mění název na GTB. Nový název je odrazem jednotné vize, inovativního ducha a globálního působení této agentury.

GTB, je zkratka pro Global Team Blue. Agentura působí na 6 kontinentech a má celkem 49 poboček. GTB je největším agenturním týmem společnosti WPP, který aktivně působí prakticky ve všech komunikačních oblastech. Tento tým posouvá agenturní spolupráci na novou kreativní úroveň a zákazníkům nabízí mnohem větší dosah. Společnost WPP má v současné době 48 globálních zákaznických týmů.

“Působíme jako jeden nadnárodní subjekt, takže sdílíme nejen společné hodnoty, ale nyní i název, který je odrazem přínosu našich služeb pro zákazníky i naše vlastní zaměstnance,” řekl Kim Brink, provozní ředitel agentury GTB. “Zákazníci nyní stále více vyžadují ty nejlepší služby a talentované pracovníky, které firma WPP nabízí. Spolu s tím jak se náš obchodní model posouvá ke stále většímu propojení, je potřeba tyto talentované zaměstnance začlenit do jednoho týmu tak, aby dokázali skvělé věci. Agentura GTB je tak jedním velkým týmem.”

Tato globální vize je jednou ze silných stránek agentury GTB.

“Díky naší integraci na celosvětové úrovni dokážeme přemýšlet v globálním měřítku a nabízet zákazníkům konkrétní služby a strategie,“ dodal Brink. „To je naší obrovskou konkurenční výhodou.”

Změna názvu přichází v rámci strategie „pozoruhodných změn“. Brink usiluje o to, aby odborníci agentury GTB na marketing a komunikaci neustále zlepšovali své kreativní, technologické a obchodní schopnost. “Vznikly jsme na podkladě změn a naše schopnost neustále se měnit je klíčem k inovacím, které budou utvářet budoucnost našich zákazníků,” řekl Brink.

Zejména pro agenturu Team Detroit není kreativní transformace žádnou novinkou, protože tento tým vznikl v roce 2007 spojením detroitských týmů agentur J. Walter Thompson, Ogilvy, Mindshare, Y&R a Wunderman. Tato agentura se podílela na propagaci úsilí o obnovu města Detroit, o které se hodně psalo a má svůj podíl i na růstu drobného podnikání, díky práci s komunitou a díky pro bono projektům.

Kromě globálního působení a vzájemného propojení jednotlivých týmů má slovo „blue“ v novém názvu agentury GTB ještě jeden význam. Je totiž jakousi poctou pro hlavního klienta agentury GTB, společnost Ford Motor Company a také evokuje modré nebe. Mezi další klienty, které kreativní služby agentury GTB oslovil, patří například společnosti Purina nebo Johnson Controls.

Na ostatních globálních trzích, kde týmy agentury dosud působily pod značkou Blue Hive, budou nyní tyto týmy rovněž působit pod názvem GTB. Nicméně agentura Hudson Rouge, která spolupracuje s luxusní značkou Lincoln firmy Ford, si svůj název ponechá.

Přestože tato zpráva může některým lidem připadat poněkud překvapivá, není změna názvu firmy rozhodnutím z čistého nebe.

“Než jsme našli ten nejlepší název a strategii, zabralo nám to opravdu dlouhý čas a nekonečné množství jednání,” řekl Toby Barlow, globální obsahový ředitel agentury.“Potřebovali jsme název, který by přesně vystihl naši značku a byl vhodný pro všechny naše trhy.”

Spolu s novým názvem jsme také v rámci přeměny v roce 2016 vytvořili nové logo a upravili naše webové stránky.

O agentuře GTB

Agentura GTB sídlí ve městě Dearborn ve státě Michigan a byla založena v roce 2007. Patří mezi největší reklamní a komunikační agentury. V květnu 2016 došlo ke spojení původních agentur Team Detroit, Blue Hive a Retail First pod jeden název GTB. Agentura GTB patří pod křídla společnosti WPP a má 49 poboček na 6 kontinentech. Mezi naše zákazníky, mimo jiné, patří společnosti Ford Motor Company, Johnson Controls, Ohio Art a Purina.

Navštivte webové stránky www.gtb.com pro získání dalších informací.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Burson-Marsteller
Gary Koops, 917-225-6180