Firma CNE Direct, Inc. (działająca pod nazwą handlową „illumynt”) ogłasza powrót Paula Knighta na stanowisko dyrektora generalnego

BOSTON--()--Firma CNE Direct, Inc. (działająca pod nazwą handlową „illumynt”) ma przyjemność poinformować o powrocie Paula Knighta na stanowisko dyrektora generalnego tej globalnej firmy prowadzącej działalność w dziedzinie utylizacji zasobów informatycznych (ITAD) oraz usług i rozwiązań w tym zakresie. Po 23 latach w branży zmiana ta stanowi element restrukturyzacji illumynt z myślą o rozpoczęciu kolejnego etapu inicjatyw ukierunkowanych na strategiczny rozwój firmy. Knight założył ją w 2002 r. i przez wiele lat pełnił rolę jej dyrektora generalnego, a zarazem sprawował funkcję prezesa zarządu. Knight powraca do struktury organizacyjnej firmy w ramach jej wysiłków na rzecz dalszej ekspansji na światowym rynku, rozszerzenia oferty usług oraz koncentracji na dostarczaniu wiodących wyników rynkowych dla klientów i partnerów.

– Bardzo się cieszę z powrotu na stanowisko dyrektora generalnego i możliwości współpracy z naszym światowej klasy zespołem, a także spędzenia więcej czasu z klientami i partnerami z całego świata w ramach realizacji nowych planów mających na celu strategiczny rozwój naszej organizacji – powiedział Knight.

Oprócz powrotu Knighta do szeregów firmy poinformowała ona dziś również o następujących zmianach:

• zatrudnienie nowego wiceprezesa ds. inżynierii, Gavina Wilsona, uprzednio zatrudnionego w Reconext. Gavin może się poszczycić ponad 20-letnim doświadczeniem w zakresie opracowywania zaawansowanych rozwiązań do testów, napraw i regeneracji dla klientów z całego świata;
  • promocja Joe Conwaya na stanowisko wiceprezesa ds. rozwiązań. Joe wykazał się solidnym przywództwem w zakresie analiz, wyceny i wdrażania szeroko zakrojonych programów w skali globalnej na rzecz illumynt jako osoba odpowiedzialna za zarządzanie przekrojowymi zespołami w celu dostarczania konkretnych wyników;
  • nawiązanie strategicznej współpracy z firmą doradczą z dziedziny ITAD, Circular Integrity, pod przywództwem Todda Zegersa, założyciela i dyrektora generalnego, uprzednio globalnego wiceprezesa ds. ITAD i ekologistyki w firmie Ingram Micro. Circular Integrity będzie ściśle współpracować z zespołem kierowniczym wyższego szczebla CNE w celu przyspieszenia ścieżki wzrostu i dywersyfikacji;
  • zwiększenie globalnego zasięgu: illumynt wkrótce otworzy trzy nowe obiekty w miastach Franklin (Massachusetts, USA), Cork (Irlandia) oraz w Tajlandii.

Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.illumynt.com lub obserwując firmę w serwisie LinkedIn pod adresem https://www.linkedin.com/company/illumynt.

Paul Knight, 978-490-4812

Paul Knight, 978-490-4812