A Blackstone bejelenti, hogy 24 milliárd AUD tranzakció keretében felvásárolja az AirTrunk-ot

SYDNEY--()--A Blackstone Real Estate Partners, a Blackstone Infrastructure Partners, a Blackstone Tactical Opportunities és a Blackstone magántőke-stratégiája által kezelt alapok, valamint a Canada Pension Plan Investment Board („CPP Investments”) végleges megállapodást kötöttek az AirTrunk, a vezető ázsiai csendes-óceáni adatközpont-platform megvásárlásáról a Macquarie Asset Managementtől és a Public Sector Pension Investment Boardtól, több mint 24 milliárd ausztrál dolláros implicit vállalati értékben1 . Ez a Blackstone legnagyobb befektetésének számít az ázsiai csendes-óceáni térségben. A tranzakcióhoz az Ausztrál Külföldi Befektetési Felülvizsgálati Testület (Australian Foreign Investment Review Board) jóváhagyása szükséges.

Az AirTrunk az ázsiai-csendes-óceáni térség legnagyobb adatközpont-platformja, amely számottevő jelenléttel bír Ausztráliában, Japánban, Malajziában, Hongkongban és Szingapúrban. Ügyfeleinek több mint 800 MW kapacitást biztosít, és olyan földterülettel rendelkezik, amely több mint 1 GW jövőbeli növekedést támogathat a régióban.

Jon Gray, a Blackstone elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez a Blackstone a javából – globális platformunkat arra használjuk, hogy kiaknázzuk az előnyöket, melyekben igazán hiszünk. Az AirTrunk egy újabb létfontosságú lépés, amellyel a Blackstone a világ vezető digitális infrastrukturális befektetőjévé kíván válni az ökoszisztémában, beleértve az adatközpontokat, az energiaellátást és a kapcsolódó szolgáltatásokat.”

Sean Klimczak, a Blackstone Infrastructure globális vezetője és Nadeem Meghji, a Blackstone Real Estate globális társvezetője elmondta: „A digitális infrastruktúra iránt példátlan kereslet tapasztalható, amelyet a mesterséges intelligencia (AI) forradalma, valamint a gazdaság szélesebb körű digitalizálása vezérel. Az AirTrunk előtt a Blackstone portfóliója a létrehozás alatt álló létesítményekkel együtt 55 milliárd USD adatközpontból, valamint több mint 70 milliárd USD tervezett fejlesztésekből állt. Bízunk benne, hogy a kiváló AirTrunk vezetői csapattal együttműködésben tovább gyorsíthatjuk a növekedést.”

Robin Khuda, az AirTrunk alapítója és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Ez a tranzakció bizonyítja az AirTrunk platform erejét egy jól teljesítő szektorban, ahogyan meglovagoljuk a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia növekedésének következő hullámát, és támogatjuk az ázsiai csendes-óceáni térség energiaátállását. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a Blackstone-nal és a CPP Investments-szel, és a különböző helyi piacokon élvezhessük a tőkéjükből, ágazati szakértelmükből és értékes hálózatukból származó előnyöket, ami támogatni fogja az AirTrunk további terjeszkedését.”

Várhatóan hozzávetőlegesen 1 billió USD tőkekiadást fognak az Egyesült Államokban a következő öt évben új adatközpontok építésére és elősegítésére fordítani, és további 1 billió USD beruházást az Egyesült Államokon kívül. A Blackstone az adatközpontok világszintű vezető befektetőjeként kamatoztatja ezt a változást. A Blackstone más adatközpont-vállalatok adósságába és saját tőkéjébe is befektet, többek között a QTS, a világ leggyorsabban növekvő adatközpont-vállalata tulajdonosaként, a Coreweave és a Digital Realty vállalatokba. A Blackstone arra is összpontosít, hogy számos különböző módon kielégítse az ágazat energiaszükségleteit, többek között olyan energia- és közüzemi társaságokba való befektetőként, mint amilyen az Invenergy, az Egyesült Államok legnagyobb független megújulóenergia-fejlesztője.

Amit a Blackstone-ról tudni érdemes
A Blackstone a világ legnagyobb alternatív eszközkezelője. Igyekszünk meggyőző megtérülést nyújtani intézményi és egyéni befektetők számára azáltal, hogy erősítjük azokat a vállalatokat, amelyekbe befektetünk. Több mint 1 billió USD értékű kezelt vagyonunk olyan globális befektetési stratégiákat foglal magában, amelyek ingatlanokra, magántőkére, infrastruktúrára, élettudományokra, növekedési tőkére, hitelre, ingatlaneszközökre, másodlagos és fedezeti alapokra összpontosítanak. További információ a www.blackstone.com címen található. Kövesse a @blackstone-t a LinkedIn-en, az X-en (Twitter) és az Instagramon.

1 A lekötött projektekre fordított beruházási kiadásokat is beleértve

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Blackstone Media kapcsolattartók
Mariko Sanchanta