Przegląd przeprowadzonej przez Midea Group kampanii rekrutacyjnej na kampusach zagranicznych w 1. połowie 2024 roku: strategiczny skok naprzód w dziedzinie globalnej innowacji i lokalizacji

Midea Group's 2024 1H Overseas Campus Recruitment Tour at Stanford University (Photo: Business Wire)

SAN FRANCISCO--()--Midea Group, uznawana za jednego ze światowych liderów technologii i innowacji, zakończyła pomyślnie swoją trasę w ramach kampanii rekrutacyjnej na kampusach w 1. połowie 2024 roku, której ostatnim akordem była impreza na Uniwersytecie Stanforda. Działalność rekrutacyjna to ważny krok w ciągłym dążeniu firmy to globalnej ekspansji i strategicznej lokalizacji innowacji.

Midea Group, której zróżnicowany asortyment produktów obejmuje inteligentne urządzenia AGD, technologię przemysłową, technologię budynków, rozwiązania z zakresu robotyki i automatyzacji oraz innowacyjne formy działalności biznesowej, poprzez tę kompleksową inicjatywę rekrutacyjną potwierdza zaangażowanie na rzecz obecności na światowych rynkach. Co roku około 15–20% osób pozyskanych przez Midea Group na kampusach studiowało za granicą, co znacznie wzbogaca pulę talentów z wielu krajów, którą dysponuje firma.

Podsumowanie akcji rekrutacyjnej Midea na kampusach w 2024 roku:

• W przedsięwzięciu udział wzięło ponad 3000 kandydatów
  • Cztery kraje i 20 interesujących wydarzeń offline na kampusach
  • Ponad 10 specjalistycznych paneli przeznaczonych dla doktorantów

Szczegółowe sesje strategiczne:

• Myśli liderów: Programowe sesje prowadzone przez dyrektora generalnego Midea, dyrektora ds. produktów i innych zarządzających, którzy przedstawili wizjonerskie perspektywy przyszłości technologii i kluczowej roli Midea.
  • Zanurzenie w kulturę: Tematem sesji, podczas których podkreślano znaczenie ludzi w filozofii Midea, było zaangażowanie firmy na rzecz dobrostanu pracowników, odnoszenia przez nich korzyści i rozwoju osobistego.
  • Witryna innowacji: Tematem była obszerna sieć badawczo-rozwojowa Midea, w tym Centralny Instytut Badawczy stojący za globalną strategią badań i rozwoju „2+4+N”, która ugruntowuje status Midea jako lidera innowacji technologicznych.

Doświadczenia interaktywne i uczestniczące:

• Sesje pytań i odpowiedzi: Transparentne rozmowy o wartościach Midea, szansach i oczekiwaniach.
  • Dyskusje panelowe: Szczegółowe dialogi dotyczące inicjatyw badawczo-rozwojowych, rozwoju kariery i globalnej obecności.
  • Relacje absolwentów: Opowieści absolwentów na temat ich rozwoju osobistego, a w nich uzyskana osobiście wiedza na temat możliwości rozwoju kariery w Midea.

Transparentna droga rekrutacji:

• Ekskluzywna droga kontaktu dla studentów zagranicznych: Studenci zagraniczni, którzy ukończą studia w okresie od stycznia 2024 r. do grudnia 2025 r. są bez wyjątku naszym celem jako kandydaci i mogą składać dokumenty online.
  • Przejrzystość procedur: Kandydaci otrzymywali instrukcje podczas transparentnej procedury składania dokumentów, rozmowy rekrutacyjnej i przedstawienia oferty pracy.
  • Wiele możliwości rozwoju: Stanowiska w różnych działach: badań i rozwoju, AI, IT, inżynieryjnym i nie tylko pokazały znaczenie dla Midea różnych umiejętności i zainteresowań zawodowych.
  • Globalna perspektywa: Ponieważ pracować można w ponad 40 miastach na całym świecie, Midea oferuje kandydatom możliwość pracy w wielokulturowym środowisku.

Nieustanne zaangażowanie Midea

Od Wielkiej Brytanii po Niemcy, Japonię i Stany Zjednoczone, trasa rekrutacyjna Midea w 1. połowie 2024 roku podkreśla niesłabnące zaangażowanie firmy na rzecz stworzenia innowacyjnej, inkluzywnej i otwartej platformy. Firma nadal inwestuje znaczne sumy w swój personel oraz badania i rozwój, aby pozostać w awangardzie postępu technologicznego.

Diwei Zhang
zhangdw26@midea.com