ACT Abu Dhabi zahájil provoz

Loading media player...

ACT Abu Dhabi open for business (Video: AETOSWire)

ABU DHABI, Spojené arabské emiráty--()--Společnost Arabian Chemical Terminals LLC v Abu Dhabi (ACTAD) s hrdostí oznamuje zahájení provozu svého nově vybudovaného skladovacího terminálu chemikálií v přístavu Khalifa v Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech. Terminál je prvním komerčním skladovacím terminálem chemikálií svého druhu v SAE.

ACTAD, strategicky umístěný v novém přístavu Khalifa nejvyšší světové úrovně a sousedící s moderní a rozlehlou ekonomickou zónou Khalifa Abu Dhabi (KEZAD), si klade za cíl podporovat nová průmyslová odvětví v tomto emirátu.

ACTAD byl navržen a postaven jako nejmodernější v souladu s nejvyššími mezinárodními standardy a může se pochlubit 40 nádržemi různých specifikací (20 z uhlíkové oceli včetně 10 s IFR a 20 z nerezové oceli, včetně 10 izolovaných se systémem vytápění a chlazení). Celková skladovací kapacita 100 000 m3. Každá nádrž má vlastní potrubí k vyhrazenému kotvišti s hloubkou 16 metrů a vyhrazeným nakládacím místům pro nákladní vozidla, čímž je eliminováno riziko křížové kontaminace produktů a zajištěna maximální provozní efektivita a flexibilita pro zákazníky.

Kromě toho obsahuje areál sklad o ploše 500 m2 určený pro nebezpečné zboží a plnění sudů/IBC.

Odběr vzorků a jejich testování zajišťuje pro terminál nezávislá třetí strana s plně vybavenou laboratoří.

ACTAD má integrovaný systém řízení podle mezinárodních norem ISO-9000, 14000, 18000, CDI-T a ISGOTT.

Terminál pomůže místním průmyslovým podnikům dovážet kapalné chemikálie ve velkém i vyvážet kapalné chemické produkty do celého světa. Může také fungovat jako skladovací centrum nebo pro velkoobjemové provozy mezinárodních společností, protože je strategicky umístěn ve sloučené zóně přístavu Khalifa.

ACTAD je další aktivitou společnosti Arabian Chemical Terminals LTD v Saúdské Arábii (ACT-KSA). ACT-KSA je vlastníkem a provozovatelem dvou dalších terminálů, jednoho v Yanbu na pobřeží Rudého moře a jednoho v obchodním přístavu Jubail v Arabském zálivu. Ze svých skromných začátků v roce 1986 v Yanbu se ACT-KSA stala prvním komerčním skladištěm chemikálií v Saúdské Arábii, se skladovací kapacitou 13 000 m3. V roce 2012 ACT-KSA vybudovala první komerční velkoobjemový sklad v Jubailu a přidala dalších 70 000 m3 skladovací kapacity s nádržemi různých specifikací a velikostí. Terminál Jubail se v současné době rozšiřuje o dalších 70 000 m3.

Source: AETOSWire

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Manuel Pereira
m.pereira@act-uae.com