A Panda High Plains Hemp Gin bejelentette, hogy a nyugati félteke legnagyobb ipari kenderfeldolgozó létesítménye az üzembehelyezés utolsó szakaszához érkezett

Inside the Panda Hemp Gin, a 500,000 square foot industrial hemp processing facility in Witchita Falls, Texas scheduled to begin commercial operations Q1 2024. (Photo: Business Wire)

DALLAS--()--A Panda Biotech ma bejelentette, hogy az építkezés befejeződött, és a hivatalos üzembe helyezési folyamat, amellyel a Panda High Plains Hemp Gin™ (a „Panda Hemp Gin”) projekt elindul, a negyedik negyedév elején elkezdődött. Az üzembe helyezési folyamat az utolsó lépés a kereskedelmi tevékenység megkezdése előtt, ami 2024 első negyedévében várható az 500 000 négyzetláb méretű, a texasi Wichita Falls-ban található létesítményben. A Panda Hemp Gin óránként 10 tonna ipari kendert fog feldolgozni, hogy textil minőségű szálat, pozdorját, rövid rost pozdorja keveréket, valamint tápanyagban gazdag mellékterméket állítson elő, amelyet aztán pellettálnak. A létesítmény várhatóan a nyugati félteke legnagyobb kenderhántoló központja lesz, de világszinten is a legnagyobbak közé tartozik majd.

„A Panda Hemp Gin gyártósor minden egyes részét, beleértve a három mérföld hosszú, felső, pneumatikus csővezetéket, a tisztítást, a keverést, a mechanikus gyapotosítást, a pozdorja zsákolását és tárolását, a bálázást stb., külön-külön kell elindítani, ellenőrizni, kiegyensúlyozni és üzembe helyezni” – mondja Scott Evans, a Panda Biotech ügyvezető alelnöke. „Jelenleg minden berendezést egyenként kapcsolunk a hálózatba, hogy hivatalosan is üzembe helyezhessük.”

Mivel kizárólag megújuló energiaforrásokat használunk, a Panda Hemp Gin mérnöki és gyártási folyamatát a Mid-South Engineering Company a Nemzetközi Tőkepiaci Szövetség zöld kötvények elveinek megfelelően zöldnek minősítette. A Panda Biotech a tudományos nyomonkövetéssel foglalkozó Oritainnel is együttműködik, hogy a legjobban nyomon követhető, 100%-ban az Amerikai Egyesült Államokban termesztett kender kerüljön a piacra.

A Panda Biotech továbbá szerződést köt a termelőkkel a kender nyersanyag termesztésére a 2024-es termesztési szezonban, valamint a már betakarított vagy feldolgozott kenderrostok megvásárlására. A vállalat nemrégiben mutatta be a termelőket a Panda kender termesztésére ösztönző, egyedülálló pay-to-grow (fizetés a termesztésért) programját. Az előre nyújtott, garantált pénzbeli és agronómiai támogatás mellett a Panda-termelők tesztelt és bevált vetőmagot is kapnak ingyenesen, amivel csökkenthető a termelők által esetlegesen vállalt kockázat, és nyomatékosítja a Panda elkötelezettségét és ígéretét a gazdálkodó közösség felé. A kender termesztésének jelentős előnyei vannak, mivel kiváló vetésforgó növényként helyreállítja a talajt és versenyképes árrést biztosít. További információért kérjük, töltse ki a pandabiotech.com oldalon található termelői űrlapot.

A PANDA BIOTECH-RŐL

A dallasi (Texas) székhelyű Panda Biotech magánkézben lévő korlátolt felelősségű társaság, amely úttörő szerepet játszik az Egyesült Államokban feltörekvő ipari kenderrost és kenderpozdorja ágazatban. A Panda Biotech ügyvezetői széles körű tapasztalattal rendelkeznek a tiszta energiát használó, nagyméretű ipari létesítmények fejlesztése, finanszírozása, építése és működtetése terén. Az általuk fejlesztett 22 projekt körülbelül 12 milliárd dollár befektetett tőkét képvisel. A vállalat jelenleg nagyméretű ipari kenderfeldolgozó létesítményeket tervez. A Panda első projektje, a Panda High Plains Hemp Gin™, korlátolt felelősségű társaság (Panda Hemp Gin), a Southern Ute Indian Tribe Growth Fund (déli ute indián törzs növekedési alap) 100%-ban tulajdonolt leányvállalatával, az Aka-Ag korlátolt felelősségű társasággal partnerségben működik. A létesítmény Wichita Fallsban, Texasban található. Ez lesz a legnagyobb kenderfeldolgozó létesítmény a nyugati féltekén. További információért kérjük, látogasson el a www.pandabiotech.com weboldalra, és kövesse a @pandabiotech-et az Instagramon, a Twitteren vagy a LinkedInen.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Beth Gebhard
Alelnök, Marketing és Public Relations