A U. S. Steel bejelenti a stratégiai alternatívák folyamatát

• Miután több kéretlen ajánlatot is kapott, a vállalat a részvényesi érték maximalizálása mellett kötelezte el magát
  • Az eddig beérkezett ajánlatok a U. S. Steel stratégiájának és a végrehajtás sikeres eredményeinek megerősítését jelentik

PITTSBURGH--()--A United States Steel Corporation (NYSE: X) („U. S. Steel”) ma bejelentette, hogy Igazgatótanácsa úgy határozott, hogy külső pénzügyi és jogi tanácsadók bevonásával hivatalos felülvizsgálati eljárást kezdeményez a Vállalat stratégiai alternatíváinak értékelése érdekében. Az Igazgatótanács és a vezetőség elkötelezett amellett, hogy a Vállalat, részvényesei és érdekelt felei legjobb érdekeit szem előtt tartva járjon el. A U. S. Steel jelentős előrelépést tett a Vállalat ügyfélközpontú, világszinten versenyképes Best for All® acélgyártóvá alakításával, miközben továbbra is győztes a stratégiai piacokon, csökkenti a költségeit és ápolja a tehetségeket.

„A U. S. Steel Igazgatótanácsa és vezetői csapata a részvényeseink számára nyújtott érték maximalizálása mellett kötelezi el magát, ennek érdekében megkezdtük a stratégiai alternatívák átfogó és alapos felülvizsgálatát” – mondta David B. Burritt, a U. S. Steel elnöke, vezérigazgatója és az Igazgatótanács tagja. „Ez a döntés az után született, hogy a Vállalat több kéretlen ajánlatot kapott, amelyek az egyes termelőeszközök beszerzésétől az egész Vállalat ellenértékéig terjedtek. Az Igazgatótanács megfontolt megközelítést alkalmaz ezeknek a javaslatoknak a mérlegelését illetően, beleértve a további információk felkutatását az előzetes és folyamatos átvilágítás és felülvizsgálat tárgyát képező javaslatok értékelése érdekében."

Burritt hozzátette: „A U. S. Steel egy lenyűgöző átalakulást végrehajtó stratégiai úton jár, kategóriájában a legjobb EAF acélgyártási és megmunkálási képességeket építve ki, miközben csökkenti szénlábnyomát. Mérlegünk erősebb, mint valaha, és rugalmas cash flow-t biztosítunk, miközben a részvényesek közvetlen megtérülését helyezzük előtérbe. Az eddig beérkezett kéretlen ajánlatok által tanúsított érdeklődés a U. S. Steel stratégiájának és sikeres végrehajtásának megerősítését jelenti. Míg az Igazgatótanács felülvizsgálja a korábban beérkezett, valamint a várhatóan beérkező egyéb javaslatokat, egész csapatunk továbbra is az összes műveletünk biztonságos és felelősségteljes végrehajtására, valamint Best for All® stratégiánk előmozdítására összpontosít, miközben továbbra is eredményeket mutat fel minden érdekelt fél számára.”

A stratégiai alternatívák felülvizsgálati folyamatának befejezésére nincs határidő vagy határozott ütemterv, és nincs biztosíték arra nézve, hogy ez a folyamat a Vállalat tranzakcióját vagy más stratégiai eredményt fog eredményezni. A U. S. Steel nem kíván további nyilvános megjegyzéseket tenni a stratégiai alternatívák áttekintésével kapcsolatban mindaddig, amíg az be nem fejeződött, vagy amíg a Vállalat úgy nem állapítja meg, hogy a közzétételt törvény írja elő vagy azt más módon megfelelőnek ítéli.

Tanácsadók

A U. S. Steel pénzügyi tanácsadójaként a Barclays Capital Inc. és a Goldman Sachs & Co. LLC szolgál. Jogi tanácsadóként a Milbank LLP és a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz járnak el.

Az 1901-ben alapított United States Steel Corporation vezető acélgyártó vállalat. A biztonságra töretlenül összpontosítva a Vállalat ügyfélközpontú Best for All® stratégiája egy biztonságosabb, fenntarthatóbb jövőt mozdít elő a U. S. Steel és érdekelt felei számára. Az innovációra megújított hangsúlyt fektetve a U. S. Steel az autó-, építő-, készülék-, energia-, konténer- és csomagolóipart olyan magas hozzáadott értékű acéltermékekkel szolgálja ki, mint a U. S. Steel szabadalmaztatott XG3® fejlett, nagy szilárdságú acélterméke. A Vállalat emellett versenyelőnyben lévő vasérctermelést is folytat, és évi 22,4 millió nettó tonna nyersacélgyártási kapacitással rendelkezik. A U. S. Steel központja a pennsylvaniai Pittsburghben található, és világszínvonalú tevékenységet folytat az Egyesült Államokban, illetve Közép-Európában. További információért kérjük, látogasson el a www.ussteel.com weboldalra.

AZ ELŐREMUTATÓ KIJELENTÉSEKRE VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉS

Ez a közlemény olyan információkat tartalmaz, amelyek a módosított 1933. évi értékpapírtörvény 27A. szakasza, valamint a módosított 1934. évi értékpapír-tőzsdei törvény 21E. szakasza értelmében „előremutató kijelentéseknek” minősülhetnek. Célunk, hogy az előremutató kijelentésekre az ezekben a szakaszokban szereplő előremutató kijelentésekre vonatkozó „biztonságos kikötő" rendelkezések vonatkozzanak. Általában az ilyen előremutató kijelentéseket a „hisz”, „elvár”, „szándékozik”, „becsül”, „előre lát”, „tervez”, „célkitűzés”, „előrejelzés”, „szándék”, „kell”, „terv”, „cél”, „jövő”, „lesz”, „lehet” szavak és hasonló kifejezések, illetve jövőbeli dátumok használatával azonosítjuk. Ezeknek a szavaknak vagy hasonló kifejezéseknek a hiánya azonban nem jelenti azt, hogy egy kijelentés ne lenne előremutató. Az előremutató kijelentések nem történelmi tények, csupán a Vállalat jövőbeli eseményekre vonatkozó meggyőződését képviselik, amelyek közül sok természetüknél fogva eredendően bizonytalan és a Vállalat ellenőrzésén kívül esik. Előfordulhat, hogy a Vállalat tényleges eredményei, pénzügyi helyzete és fejleményei lényegesen eltérhetnek a jelen előremutató kijelentésekben szereplő várható eredményektől, fejleményektől és pénzügyi helyzettől. A vezetőség úgy véli, hogy ezek az előremutató kijelentések a megtételük időpontjában észszerűek. Óvatosan kell azonban eljárni, hogy ne hagyatkozzunk indokolatlanul egyetlen ilyen előremutató kijelentésre sem, mert az ilyen kijelentések csak a megtételük időpontjában érvényesek. Vállalatunk nem vállal kötelezettséget arra, hogy nyilvánosan frissítse vagy felülvizsgálja az előremutató kijelentéseket, akár új információk, akár jövőbeli események eredményeként, vagy egyéb módon, kivéve, ha a törvény előírja. Ezen túlmenően az előremutató kijelentések bizonyos kockázatoknak és bizonytalanságoknak vannak kitéve, amelyek miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek Vállalatunk korábbi tapasztalataitól és jelenlegi várakozásainktól vagy előrejelzéseinktől. Ezek a kockázatok és bizonytalanságok többek között magukban foglalják, hogy a stratégiai alternatív felülvizsgálati folyamat céljai megvalósulnak-e; bármely stratégiai tranzakció feltételeit, szerkezetét, előnyeit és költségeit; bármely tranzakció időzítését és azt, hogy egy tranzakció egyáltalán megvalósul-e; annak kockázatát, hogy a stratégiai alternatívák áttekintése és bejelentése hátrányosan befolyásolhatja a Vállalat azon képességét, hogy megtartsa ügyfeleit, megtartsa és alkalmazza a kulcsfontosságú személyzetet, valamint, hogy a vevőkkel, beszállítókkal, alkalmazottakkal, részvényesekkel való kapcsolatot és egyéb üzleti kapcsolatokat ápoljon, valamint általánosságban véve működési eredményeit és az üzleti tevékenységét; annak kockázatát, hogy a stratégiai alternatívák áttekintése elterelheti a Vállalat vezetőségének figyelmét és idejét, a felülvizsgálatból eredő váratlan költségek vagy kiadások kockázatát; a felülvizsgálattal kapcsolatos peres eljárások kockázatát; valamint a 2022. december 31-én véget ért évre vonatkozó 10-K formanyomtatványról szóló éves jelentésünkben szereplő „1A. tétel Kockázati tényezők”-ben leírt kockázatokat és bizonytalanságokat, illetve az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott jövőbeni jelentéseinkben időről időre leírtakat.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Tara Carraro
Vezető alelnök, kommunikációs igazgató