Debiut ODDITY na giełdzie – firma informuje o złożeniu wniosku o rejestrację i dopuszczenie do obrotu

NOWY JORK--()--ODDITY Tech Ltd. („ODDITY”), platforma elektroniki użytkowej stworzona z myślą o transformacji światowego rynku związanego z dbałością o urodę i dobre samopoczucie, poinformowała dzisiaj o złożeniu wniosku o rejestrację i dopuszczenie do obrotu na formularzu F-1 w Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd w związku z zamiarem przeprowadzenia pierwszej oferty publicznej akcji zwykłych klasy A. Wniosek ODDITY dotyczy obrotu jej akcjami zwykłymi klasy A na rynku Nasdaq Global Select Market, które będą notowane pod symbolem „ODD”. Liczba akcji oferowanych w ramach wnioskowanej oferty publicznej oraz jej przedział cenowy nie zostały jeszcze ustalone. Oferta podlega warunkom rynkowym i nie istnieją gwarancje co do możliwości lub terminu jej realizacji, faktycznej wielkości emisji ani warunków dla jej przeprowadzenia.

Funkcję głównych prowadzących księgę popytu sprawują Goldman Sachs & Co. LLC, Morgan Stanley & Co. LLC oraz Allen & Company LLC. W procesie budowania księgi popytu uczestniczą również: BofA Securities, Barclays Capital Inc., Truist Securities, Inc., JMP Securities, A Citizens Company oraz KeyBanc Capital Markets Inc.

Oferta będzie mieć wyłącznie formę prospektu emisyjnego. Gotowe egzemplarze prospektu emisyjnego będzie można uzyskać, kontaktując się z: Goldman Sachs & Co. LLC, Prospectus Department (dział prospektów), 200 West Street, Nowy Jork, Nowy Jork 10282, telefonicznie pod numerem (866) 471-2526 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem prospectus-ny@ny.email.gs.com; Morgan Stanley & Co LLC, Prospectus Department (dział prospektów), 180 Varick Street, 2nd Floor, Nowy Jork, Nowy Jork 10014, telefonicznie pod numerem (866) 718-1649 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem prospectus@morganstanley.com; oraz Allen & Company LLC, Prospectus Department (dział prospektów), 711 Fifth Avenue, Nowy Jork, Nowy Jork 10022 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem allenprospectus@allenco.com.

Wniosek dla oferowanych papierów wartościowych został już złożony do Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd, ale wciąż czeka na zatwierdzenie. Do chwili zatwierdzenia wniosku akcje te nie mogą być sprzedawane, a oferty kupna nie mogą być przyjmowane. Niniejsza informacja prasowa nie stanowi oferty sprzedaży ani propozycji składania ofert kupna. Sprzedaż tych akcji nie będzie prowadzona w żadnym stanie lub jurysdykcji, w których prawo obowiązujące w tym zakresie uznawałoby takie oferty, propozycje lub sprzedaż za nielegalne przed dokonaniem rejestracji lub wyceny papierów wartościowych.

Informacje o ODDITY

ODDITY to przedsiębiorstwo prowadzące działalność w sektorze elektroniki użytkowej, które buduje i rozwija marki stawiające na technologie cyfrowe, pragnąc zrewolucjonizować sektory dbałości o urodę i dobre samopoczucie skoncentrowane na sprzedaży poza internetem. Firma świadczy usługi na rzecz ponad 40 mln użytkowników za pośrednictwem platformy internetowej wykorzystującej sztuczną inteligencję i dane naukowe do identyfikowania potrzeb konsumentów i opracowywania rozwiązań w postaci produktów do pielęgnacji urody i wspierania dobrego samopoczucia. ODDITY jest właścicielem marek IL MAKIAGE oraz SpoiledChild. Prowadzi działalność ze swojej nowojorskiej siedziby oraz centrum badawczo-rozwojowego w Tel Awiwie (Izrael), a także laboratorium biotechnologicznego w Bostonie.

Prasa:
Michael Braun